Za dobu, kdy se každou druhou středu scházíme ve školní kuchyni, je z nás už sehraná parta, která si společně strávený čas docela hezky užívá.
Stihli jsme si udělat skvělé bramboráky – klasické z brambor i varianty z cukety nebo z dýně. Všechny byly skvělé a chutnaly i našim rodinám (pokud na ně něco zbylo 🙂 ).
Další setkání bylo věnované sladkému pečení. Míchali jsme těsta na cookies se spoustou čokolády a barvili si ruce při výrobě muffinů z červené řepy. A za chvíli se kuchyní linula nádherná vůně a pak… moc jsme si pochutnali.
Při našem zatím posledním vaření jsme si nastavili laťku docela vysoko. Dali jsme si za úkol zhotovení plněných knedlíků. Jedna skupina vyráběla sladké tvarohové plněné borůvkami a druhá bramborové plněné uzeným masem a k tomu dušené bílé zelí. Po uvaření jsme s talíři usedli do jídelny a cpali se, až se nám dělaly boule za ušima. Ani jsem neměla čas fotit, protože by na mě nezbylo ani to zelí 🙂
Snad nepíšu jen za sebe, ale středy s kuchtíky jsou vždycky moc fajn.
Jana Pospíšilová