Druhý díl zápisků z kroužku vaření

Ano, čtete správně.
Není to překlep, není to nadávka, nýbrž název pokrmu, který pochází z Japonska, takže nikoho nepřekvapí, že hlavní ingrediencí je uvařená kulatozrnná rýže. Recept nám doporučil kuchtík Ondra, který se tak pro tentokrát stal šéfkuchařem a předvedl nám, jak na to.
S odhodláním jsme se pak všichni pustili do práce a vyplatilo se. Za krátkou dobu se nám podařilo vytvořit zajímavě tvarované rýžové bochánky plněné uzeným lososem, avokádem nebo jen strouhaným sýrem.
Rozhodně doporučujeme vyzkoušet přípravu této dobroty a třeba si ho přinést do školy na svačinu tak jako to dělají děti z japonských ostrovů. Určitě by to byla zdravější varianta než rohlík se salámem.
Je to opravdu velmi jednoduché, držíme vám palce.